Virtual Reality Vr Headset Vr  - Starkvisuals / Pixabay

VR får mig att resa.

Det blev helt fel i videon men ändå rätt på något sätt. VR har hjälp mig resa under pandemin. Appen heter Wander och finns i mitt Oculus-headset. Genom integration med Google Street View kan jag besöka intressanta platser och få en del av reseupplevelsen. Varje gång jag tar av mig headsetet efter ”en resa” så känner jag upplevelsen av ”att ha varit där” Nu har appen även utökats med bakgrundsljud. Känslan är inte total men vi är på väg till att lura våra hjärnor till den alternativa verkligheten.

Jag vet redan att äldreboende använder VR. Sedan tidigare har Street View varit bra för handikappade som enklare har kunnat planera sin resa för att se eventuella hinder etc. Möjligheterna och idéerna finns inom flera områden och utvecklingen sker tex vid utbildning. Lättar headset och bättre upplösning…sen är vi där…

I videon: Efter att ha besökt Edinburgh bestämmer jag mig för att resa till Marbella men hamnar helt fel… vilket ändå kändes rätt ok. Det är ju inte varje dag man är i Italien.

#vr #vrexperience #vrtechnology

Rulla till toppen