Jonas Jaani

✉ kontakta mig

Jag är Jonas Jaani, senior konsult inom IT. Jag hjälpa konsulter och team att bli mer produktiva och skapa kundvärde genom att effektivisera processer med hjälp av framtidens digitala lösningar. Med mitt stora tekniska kunnande och min pedagogiska och agila ledarstil kan jag skapa en kultur av engagemang och framgång.

Som konsult arbetar jag med att bygga effektiva och produktiva team inom IT/systemutveckling. Jag skapar traineeprogram, undervisar och leder större och mindre team inom Software engineerng, Data enginering och Test/Kvalitetssäkring. Jag har lång erfarenhet inom områden som molntjänster, digital transformation, modern arbetsplats, User Experience (UX), Scrum och webbutveckling. Jag är väl förtrogen med digitala verktyg som Azure DevOps, Microsoft 365, Teams, SharePoint och Power Platform.

Anlita mig som coach för ledningsgruppen och/eller beslutsfattare. Jag kan hjälpa till att implementera förändringar, skapa en bättre digital kundupplevelse och leda projekt. Jag har kunskap inom områden som förändringsledning, effektstyrning och personal branding.

Kontakta mig för att diskutera hur jag kan hjälpa dig.

Projekterfarenhet

Leder Tranieeprogram. Konsultbolag (nationell nivå, 80-100 personer årligen)

Teamchef. Konsultbolag (regions- och nationell nivå, special team)

Bygga team och rekrytera IT-konsulter (regionsnivå)

Podcast (producent. programledare)

Eventarrangemang (flertalet analoga & digitala, 20-800 personer)

Webinar (moderator)

Skapa interna utbildningsprogram (systemutveckling, data science. Stort konsultbolag)

Teamledare. Digitala plattformar. (Stor myndighet.)

Införande av Microsoft 365 i medelstora organisationer.

Digital transformation. Coach till ledningsgrupper.

Lärare i programmering.

Processkartläggning av försäljningsprocesser. (Stort industriföretag.)

Webbrevison för myndighet.

Förändringsledning inom mediekoncern.

Informationshantering (ECM, dokument, ärende)

IT-strategi för myndighet.

Publika webbplatser (media, livsmedel, produktbolag, myndighet)

Intranät till stor myndighet.

Business intelligence (projektledning, medel- till stora företag)

Affärssystem. Införanden små- och medelstora företag.

Digital kommunikationsplan (fastighet, reklam och konsult)

Offertarbete i konsultföretag.

E-handelsplats (biltillbehör)

Föredragshållare (Digitala verktyg, förändringsledning)

Hackathon & Learnathon (projektledning. genomförande)

Rebranding av varumärke (projektledning. 27000 anställda)

Bygga nätverk / Personal branding via LinkedIn

Kunderfarenhet

Sogeti, Capgemini, Holmen Group, Tydliga, Husqvarna Group, Kriminalvården, Energimyndigheten, Pensionsmyndigheten, Västerås Stad, ASM Foods, Siemens Industrial Turbomachinery AB, Sandvik, AB Östgöta Correspondenten, Radio & Co, Söderköpings kommun, Swedavia, HeidelbergCement, Martin Servera, Finspångs kommun, LFV, Landstinget i Jönköping

Verktyg/metod

SharePoint, Microsoft 365, Planner, Teams, PowerPlatform, PowerBI, PowerApps, Excel, Evernote, Salesforce, Lime CRM, Insight Business intelligence, DigRAD ERP, WordPress CMS, Optimizely EPI (Episerver), Microsoft Project, Audacity, Scrum, Azure DevOps, TFS, PPS, PM3, KIT-UP, RPA

Kontakt

me(a)jonasjaani.se, 0702-98526tre

LinkedIn / CV:
https://www.linkedin.com/in/jonasjaani/

Podcast

EFFEKTEN – digitaliseringens podcast
Jonas Jaani – podcast

Citat och mer om mig

”Jag och Jonas arbetade tillsammans under min tid som ekonomichef inom Corren-koncernen där jag också under en period var VD för Radio & Co. Jonas har en förmåga att förstå verksamhetens krav samt översätta dem till användbara lösningar. Han är kreativ och bra att testa idéer med – dessutom målfokuserad, kul att jobba tillsammans med och vågar tänka i nya banor. En lösningsorienterad och bra projektledarkaraktär.” //Pether Nordin

”Hjälpsam, mån om utveckling, uppmärksam och duktig på att lära ut. Var till stort stöd under den tid vi arbetade tillsammans. Jag är tacksam för ett gott samarbete!” /Madeleine Bäckström (exjobb juni 2021)

”Vidare vill jag även tacka Jonas på Sogeti för det kontaktskapande som gav mig chansen att
utföra denna studie, men än desto mer för hans gästvänlighet och tro på mig!” /Jack Elmér (exjobb juni 2020)

Personer som ideellt hjälper andra behövs det mer av!
Så tack för vad jag kallar karriärcoachning, Jag var helt vilse i min oändligt stora arena full med möjligheter.
Med din analytiska förmåga tog du fram egenskaper hos mig jag inte fått ord på förut, och påminde mig om frågor och drivkrafter jag gömt. Ibland behöver man bara EN person som kommer med en hjälpande hand, när man fastnat med foten i lera och står stilla och vilse i djungeln.” /Isabella Andersen

Om mitt ledarskap – intervju av William Toft

Länkar till innehåll där jag medverkar:

Videopodd: Skilling, Trainee och Kunskapsdrivna Organisationer: En podd om Lärande och Digitalisering

Webinar: Intelligent automation är en del av Region Västerbotten (moderator)

Webinar: RPA- föredrag och frågestund (moderator/föredrag)

Föredrag: Samarbeta och förenkla ditt arbete med Microsoft Teams i Office 365

Poddavsnitt: Hur du lyckas med digitalisering nu och i framtiden

Rulla till toppen