Business Woman Person Tablet Gears  - geralt / Pixabay

Robotar tar över din arbetsplats – Här är vad du behöver veta

[denna bloggtext är automatiskt generad av algoritmen GPT-3 och talet är skapat med en rösttjänst som förvandlar text till tal] 

Den ökade automatiseringen har fått många att oroa sig för vad den kommer att göra för ekonomin. Många experter och politiker har kommit fram med sina åsikter om frågan men det finns ännu ingen enighet.

Det finns många olika åsikter om vad detta kommer att betyda för samhället. Vissa tror att det kommer att skapa ekonomisk tillväxt och andra är säkra på att vi bör vara försiktiga med det negativa detta kan leda till.

Framtiden är oklar, för även om det finns mycket bevis för båda sidor, vet ingen riktigt vad som kommer att hända härnäst.

Varför tar robotar över kontor?

AI assistenterna kan göra de repetitiva, tråkiga uppgifterna som människor inte tycker om. Detta gör att människor kan fokusera mer på de uppgifter som kräver kreativitet och känslomässig förståelse.

Detta betyder inte att dessa AI assistenter kommer att ersätta mänskliga jobb. De frigör bara den tid och den mentala energi som krävs för uppgifter på låg nivå, vilket kan vara särskilt användbart i en snabb miljö som ett kontor.

Riskerna med outsourcing till robotar

Vissa människor är rädda för outsourcing till robotar eftersom de är rädda för att robotar tar över deras jobb och det kommer inte att finnas något arbete kvar för människor. Men de jobb som robotarna kan göra kan skapa nya jobb för människor som är mer skickliga i vad de gör.

I Japan har till exempel många jobb gått förlorade på grund av outsourcing till robotar och många människor har förflyttats från sina jobb. Det har också skett en ökning av arbetslösheten som lett till ett ökat antal självmord. Men automatisering har skapat många andra möjligheter för nya typer av industrier som inte ens kunde existera tidigare som robotrelaterade industrier. Den här nya typen av industrier behöver mänskliga arbetare så att de kan anställa människor som var avskedade från den gamla industrin och dessa människor kommer att få en bättre livskvalitet nu.

Är det dags för oss att börja oroa oss för robotar på arbetsplatsen?

Artificiell intelligens infiltrerar redan många industrier och arbetsplatser. Detta inkluderar till exempel journalistik. Journalister skriver berättelser som skapas av algoritmer, transkriberar video och till och med rapporterar live från händelser.

När AI utvecklas kommer fler jobb snart att ersättas av maskiner som tex översättare, advokater och läkare. Under tiden måste vi vara proaktiva för att förbereda oss för de kommande förändringarna i samhället som kommer att hända på grund av AI och dess snabba infiltration i vårt arbetsliv.

3 st fördelar med att automatisera dina affärsprocesser med RPA teknik

Robotic Process Automation (RPA) har ökat, eftersom fler organisationer letar efter sätt att automatisera sina processer. Det finns flera fördelar med att använda RPA teknik, inklusive: ökad effektivitet, lägre risker för mänskliga fel, och det sänker kostnaderna.

Att automatisera din affärsprocess sparar även tid, pengar och resurser på lång sikt eftersom du inte behöver oroa dig för att leta efter ersättare om en arbetare lämnar ditt företag.

Vad är RPA och hur gagnar det ditt företag?

  1. Kostnadsbesparingar: Automation kan minska kostnaderna med upp till 75% med en enda körning
  2. Processkonstruktion: Automatisering av repetitiva uppgifter minskar fel och effektiviserar uppgifter.
  3. Kvalitetsförbättring: RPA leder till en ökad kvalitet på produktionen, vilket gör processen mer exakt, förutsägbar, konsekvent och pålitlig.
  4. Nya produktivitetsprocesser: Automatiseringsprocesser kan leda till ökad effektivitet och produktion, vilket i sin tur leder till bättre produktivitet på jobbet.
  5. Organisationsförändringshantering: Automation eliminerar mellanhänder som ofta är förknippade med allmänna kostnader

 

Rulla till toppen