Mindmap. Boktips

Jag var 12 år när jag första gången började. Vi va en ”speciell” skolklass där man kunde experimentera med nya metoder. Helt galet på sin tid (80-tal).

Mindmaps har sedan dess fått mig att klarlägga mina tankar på kort tid. Jag använder det när något komplext ska sammanfattas på kort tid eller när jag är stressad och har för mycket i huvudet. Mindmaps får oss att använda båda hjärnhalvorna vilket gör att det kan vara en bra metod/verktyg att ta till.

Skriv ner rubriken mitt i ett liggande papper. Dra kurvor till dina underrubriker (precis som grenar) och skriv text i slutet av varje gren. Lägg dina idéer och tankar som löv under varje underrubrik. Håll det kort och tänk stödord. Om du vill.. rita figurer och sätt färg på rubriker och anteckningar.

Hitta ditt sätt. Gör det inte för komplext.

Läs gärna Tony Buzans ”Ultimate book of mind maps”

Den sammanfattar bra och ger anledningarna och motiv till metodens förträfflighet.

https://www.bokus.com/bok/9780007499564/ultimate-book-of-mind-maps/


StoryShots

Jag använder oftast StoryShots. Det är en app som sammanfattningar populära böcker inom olika genrer. Få snabb och enkel tillgång till det viktigaste i en bok utan att behöva läsa hela boken. Varje sammanfattning är skriven och uppläst på ett lättförståeligt sätt och tar upp de viktigaste delarna i boken (ca 15-20 min/uppläsning och text sammanfattad i rubrikform) StoryShots gör det möjligt att lära sig nya saker och få insikter från böcker. Läs, lyssna och/eller ta del av översiktliga bilder.

ca 600 kr för lifetimeabonnemang (med 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti)

https://www.getstoryshots.com/ref/308/
Rulla till toppen