Hem » Designa för mobilen

Designa för mobilen


Pratade med Anna Goude om hur man designar för den lilla skärmen. Under flera år har man reflexmässigt skapat appar. Omvärdering av när man ska göra en app eller inte bör ligga på om man ska utnyttja hårdvaran i mobilen (ljud, säkerhet, knappar etc) Om du inte behöver detta så går det bra med en responsiv eller ”mobil webb”. Speciellt när det gäller e-handel.

Tänk även på att chatbotarna kommer med stormsteg. Att prata ”på riktigt” till din mobil, högtalare eller TV kommer vara en naturlig del av utvecklingen. Redan nu är det enkelt att skapa en bot som kan integreras med dina användare i tex Facebook messenger.

Det finns spännande saker att göra. Analysera dina användare, jobba agilt och i iterationer för att hitta rätt. Tänk på att det är enklare om du jobbar innovativt. Lär dig av startups och entreprenörer och du kommer att lyckas.

 

Jonas Jaani
Digitalisering av verksamheter. Värdeskapar, förändrar, leder och kommunicerar. Bra på effektstyrning, projektledning, informationshantering och content marketing. Hitta mig i podden Effekten och på Sogeti

Digital transformation, change management, project lead, content marketing. Find me at Sogeti.
Jonas Jaani on EmailJonas Jaani on FacebookJonas Jaani on InstagramJonas Jaani on LinkedinJonas Jaani on TwitterJonas Jaani on Youtube